Toepassingen

Veel golfers geven aan dat juist op het mentale vlak de meeste winst valt te behalen.

Toepassingen

Hypnose, en met name sporthypnose, wordt voor veel doelen aangewend:

  • omgaan met druk en stress tijdens wedstrijden
  • verbeteren van de techniek door visualisaties
  • meer zelfvertrouwen bezitten
  • eigen negatieve emoties onder controle houden, mentaal weerbaar worden
  • niet laten afleiden door allerlei irrelevante factoren
  • maar vooral: veel meer plezier ervaren tijdens trainingen en wedstrijden…

mindfour is gespecialiseerd in:

Verbeteren van het mentale golfspel

Bij golf is het mentale gedeelte heel belangrijk. W.T. Gallwey noemt het in zijn beroemde boek niet voor niets ‘The Inner Game of Golf”. Vandaar dat er vooral door professionele golfers vaak een beroep gedaan wordt op een mental coach. Maar ook hypnose kan hier zeker een grote rol spelen.

Vraag een golfer hoeveel procent van het spel fysiek is, en hoeveel procent van het spel mentaal is. Vraag hem daarna hoeveel van zijn beschikbare trainingstijd èn budget besteed wordt aan het fysieke gedeelte en hoeveel aan het mentale gedeelte… Er valt hier dus nog veel te winnen…

Veel golfers geven aan dat juist op het mentale vlak de meeste winst valt te behalen.

Mindfour heeft op basis van kennis en ervaring een methodiek ontwikkeld om via een tweetal hypnosesessies de ‘mental game’ op een hoger plan te krijgen. Dat betekent dat u altijd naar beste kunnen blijft presteren. Ongeacht de slag die gedaan moet worden. Blijven presteren onder iedere omstandigheid…

Verhelpen van de yips

Een yips is een plotselinge, willekeurige beweging bij het maken van een swing, pitch, chip of put… En dan op zo’n manier, dat er van de voorgenomen beweging niet veel terecht komt. Het is net of het onbewuste brein op het laatste moment nog snel even een verandering aan wil brengen. En, in het geval van de yips, op een niet wenselijk manier.

Deskundigen hebben het over een opvolgende reeks van kleine gebeurtenissen: zodra iemand zich zorgen gaat maken over een te leveren prestatie, dan gaat hij of zij zich met het volle bewustzijn richten op die te leveren prestatie, ook al is het een actie die beter op de automatische piloot (dus onbewust) gedaan zou kunnen worden. Deze toenemende poging om invloed uit te oefenen op een té bewuste manier, leidt tot een domino effect van psychische en fysiologische reacties, die er toe leiden dat de persoon ver onder zijn of haar niveau gaat presteren. Terwijl het talent en de vaardigheden een andere uitkomst zouden doen verwachten.

De yips is niet alleen voorbehouden aan de golfsport. Ook bij andere sporten kom je deze onbewuste, zelf saboterende motorische reactie tegen: darts (darteritis), biljarten (keuïtis), schaatsen (zwabbervoet), tennis (serving yips) en meer.

Hypnose is een krachtig hulpmiddel om de yips weg te nemen.

Skiën zonder angst

Skiën is een bezigheid waar veel mensen heel veel plezier aan beleven. Het gevoel van vrijheid in de bergen, en samen met vrienden en familie genieten van de sport en de prachtige natuur. Maar soms verpesten onzekerheid en angst het plezier. Als de omstandigheden wat minder goed zijn, als er opeens een steiler stuk gedaan moet worden, als het erg druk is op een smalle plek… Al dit soort situaties kunnen er voor zorgen dat je niet meer vrijuit skiet, en dat de angst toe kan gaat slaan. Je blokkeert, het wordt er niet veiliger op, en het plezier verdwijnt.

Mindfour heeft een methodiek ontwikkeld, die je weer naar vermogen laat skiën, ongeacht of het even lastig, of druk, of onbekend is. Je vertrouwen in je eigen kunnen, en in het materiaal waarover je beschikt, krijgt een enorme boost. Als de omstandigheden even lastiger zijn, blijf je gewoon op jouw niveau skiën.

Presteren onder druk

Wanneer iemand een bepaalde prestatie moet verrichten, op welk niveau dan ook, kan het gebeuren dat er een mentale blokkade optreed. Dit gebeurt omdat diegene die moet presteren probeert om op een bewuste manier het proces te controleren. En dit heeft vaak een averechts resultaat.

Dit geldt voor golfers, voor de clubspeler en voor de professional, en dit geldt voor skiërs. Maar het geldt in feite voor iedereen die een prestatie moet leveren.

  • sporters
  • musici
  • acteurs
  • sprekers in het openbaar

Ook voor deze doelgroep, professionals, amateurs, studenten, kan hypnose veel betekenen.

Ad heeft zich echt ingeleefd in het vraagstuk waar deze golfer mee worstelde; het vertrouwen vasthouden in je swing onder druk. Dankzij zijn persoonlijke en gedegen aanpak heb ik flinke stappen kunnen maken. Ad, super bedankt!
Fried Sengers
Het niveau van een (gevorderde) golfer wordt bepaald door het aantal fouten die hij maakt. Een deel is techniek en een deel is mentaal (twijfel/onzekerheid). Dankzij de aanpak van Ad kan deze golfer zich focussen op de techniek.
Een golfer (hcp 10)
Met mijn single handicap die ik al ruim 15 jaar heb, zou je denken dat bunkers geen problemen meer mogen opleveren. Ik heb uiteraard de nodige lessen gehad, maar bunkers bleven mijn zwakke punt. Na de hypnosesessie kom ik tot mijn eigen verbazing keer op keer goed uit de bunker. Serieus! Hoe hypnose werkt, ik weet het niet. Dat het resultaat heeft, blijkt. Ad, dank en waardering voor je hulp.
Judith (hcp 8)
Ad heeft ervoor gezorgd dat ik na jaren van verminderd skiplezier weer geniet van iedere afdaling en weer zelfverzekerd naar beneden zoef. Ik ski al ruim 25 jaar maar mijn plezier werd de laatste jaren vaak verpest omdat ik blokkeerde zodra het wat lastiger werd op de piste. Met als resultaat dat ik wel een beginner leek maar dat is door hypnotherapie voltooid verleden tijd.
Maria Louise